clarairene

Alla inlägg den 2 mars 2014

Av Clara - 2 mars 2014 07:15

Egentligen vill jag skriva en lång krönika över hur arg jag är på Putin och hur upprörd och orolig jag är över hela Ukraina situationen, inte minst då jag känner människor som bor på Krim (som indentifierar sig som ryssar) och andra i Zaporizhzhya området (som också identifierar sig som ryssar), som jag hört att Ryssland planerar att hälsa på. Och sedan är jag ju inte minst orolig över det eventuella kriget som kan bryta ut. Läskigt. Kan då även meddela att det människorna jag hänger kring inte här inte är intresserade av detta. Tyvärr kan jag inte förneka att det påverkar bilden av att “amerikaner bara bryr sig om det handlar om deras backyard”. Till och med min rumskamrat som studerar IR utbrast igår när jag pratade om situationen i Ukraina “vi har pratat om detta i flera veckor på IR-lektionerna, men det kommer inte ens komma på provet!!” Nä, men det kan ju vara bra att veta om det eventuella kriget som bryter ut i Europa och vilken jävel Putin är (ursäkta språket).

Nä. Nu hoppas vi bara att det inte blir något krig. 


Igår (fredag) var en spännande dag då vi hade en field trip med religionen och gick på studiebesök på en grek-ortodox kyrka och moské i Moline. Jag har varit i minst en (som jag kan komma på) ortodox kyrka i Ukraina, dock var ju den rysk-ortodox, och en moské (i Istanbul). Det var en fin upplevelse. I kyrkan pratade vi med en av  prästerna (vad heter de inom ortodoxa kyrkan?) som var där och berättade om kyrkan och hans tro. Kyrkan var himla pampig och full av mosaik - älskar mosaik. Så vackert. 

Därefter åkte vi till moskén för deras eftermiddagsfredagsbön. Moskén är väldigt liten och både män och kvinnor ber i samma rum. Men då det var fredagsbön så var det många flera människor där än vanligt och bara män bad i det vanliga bönerummet. Det som var lite akvart var att det var ett stort fönster in till bönerummet, och imamen hade ställt fram rader med stolar så vi kunde se fredagsbönen. Och visst var det intressant, men jag kan ju inte förneka att jag fick känslan av att vara på zoo. Och så var det massa små barn därinne med de vuxna (männen), och en liten flicka blev helt uppspelt av att se oss sitta där. Hon bankade på glaset och vinkade febrilt och kämpade för att öppna dörren för att vara i samma rum som oss. När hon väl kom ut tittade hon på oss, skrattade och sprang därifrån. SÅ SÖT. Jag saknar barn. När bönen var över väntade vi på att männen skulle lämna rummet och gick då in och pratade med imamen i någon timme. Det var fint. 

När vi kom tillbaka på eftermiddagen sov jag och sedan skulle jag och min vän sitta vid ett bord med tidslinjer om bland annat preventivmedel, kvinnors rättigheter och så vidare utanför en teater om “hysteria” under viktorianska tiden. Det var lite konstigt då vi bara satt där med en tidslinje utan särskilt mycket att säga, men men. Därefter gick vi och såg teatern som var riktigt bra, men lite långsam ibland. Det var en fin fredag.

 

Imorgon väntas förstås plugg då det är söndag. Och idag spenderades genom mat, gym, psykologiundersökning (fick 5 dollar, holla holla), min väns dansföreställning, casino night och häng i cafét. Kanske inte det mest spännande som hänt i mitt liv, men en ganska himla bra lördag ändå. Nu ska jag försöka ta mig i kragen och antingen lägga mig en rimlig tid eller se Lilo & Stitch som jag velat se i en vecka.


HEJDÅÅÅ.

 

  En dålig bild från grek-ortodoxa kyrkan, som såg mycket bättre ut i mobilen.

Presentation


Hej kompisar.

Clara heter jag, och 5 år efter att alla andra människor startade bloggar bestämde jag mig nu för att starta en p.g.a att jag ska flytta till det stora landet i väst - Amerikat, för mina högskolestudier.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards